Despre inițiativa “Casa Inimi Fericite”

Conceptul de bază al Casei “Inimi Fericite” este unul multidiscplinar și integrativ, și se referă la faptul că fundamentul dezvoltării unei societăți redutabile se bazează pe capacitatea de a oferi un mediu familial favorabil pentru fiecare copil.

“Până acum, am reușit sa închiriem casa potrivită în Sibiu. Casa dispune de 6 dormitoare, 3 spații comune, 6 grupuri sanitare și 3 bucătării. Echipa noastră dedicată acestui proiect este compusa din: doi părinți sociali, un asistent social, un art-terapeut, un psiholog, un expert în activității ocupationale/ traininguri pe zona Youth development.” Bianca Ursachi, președintele Fundației “Nicoleta”.

Președinta Fundației “Nicoleta” spune în continuare: “Cred cu convingere maximă că suntem capabili, ca membrii ai unei comunități responsible cum este cea din Sibiu, dar mai ales ca oameni, ca adulți, indiferent de rolul pe care îl ocupăm în viața copiiilor, că suntem părinți, unchi, mătuși, bunici, verisori, educatori, învățători, etc – să oferim ceea ce considerăm că este firesc să primească copilașii pe care îi cunoaștem personal, copilași care sunt despărțiți temporar/definitiv de părinții lor. Imaginați-vă că ei sunt niște suflete care suferă, care au nevoie de o vorbă bună, de încurajare și de o îmbrățișare. La fel cum au nevoie și copiii noștrii. Haideți alături de mine, de colegii mei de la Fundația “Nicoleta”, haideți să fim noi cei care vor alina suferința acestor copilașii. Care, credeți-mă pe mine pe cuvânt, au avut parte de prea multă suferință.”

Fundația “Nicoleta”, a reușit deschiderea primei “Case Inimi Fericite”, în Sibiu, în data de 20.12.2021.
Suntem în așteptarea finalizarii procedurii de plasare a copiilor în famila ”Inimi Fericite”

De ce este necesara initiativei “Casa Inimi Fericite”?
Autoritățile române, au în momentul de față o sarcina grea: trebuie sa desființeze toate orfelinatele de tip vechi, conform recomandărilor UE. Aceste structuri au capacități de cazare enorme, de 50-80 locuri. Termenul de desființare al orfelinatelor de tip vechi a fost decembrie 2020, însă presiunea datorată factorilor de ordin logistic au împiedicat implementarea acestei recomandări strategice de dezvoltare.
Ceea ce este esențial aici este faptul că vorbim despre copii. Copii separați definitiv/temporar de părinți, care trebuie să locuiască într-un mediu cât mai familial, adică în case de tip familial, cu maxim 12 copii. Ne dorim sa venim în sprijinul autorităților în acest proces greoi și să devenim familie pentru 12 copii.
”pentru că, este nevoie de o comunitate să creștem copii fericiți”

Galerie media