Proiectul #HELP4ALL

Activități sociale

Proiect "HELP4UCRAINA"

Fundația Nicoleta – din iubire pentru oameni. ❤
De la inceputul razboiului din Ucraina Fundatia Nicoleta a fost implicată în activități de suport pentru cetățenii ucrainieni aflați în tranzit dar si pentru cei care au decis sa ramana in Romania.
Pentru a fi cât mai aproape de nevoile persoanelor afectate de starea critică din țara lor, Fundația Nicoleta a pus la dispoziție, începând cu data de 27.02.2022, un imobil dotat cu facilitati moderne, respectiv trei apartamente cu doua bai pe apartament, situat într-o zonă rezidentiala din Sibiu, având toate dotările necesare unui sederi confortabile. De asemenea, pentru oaspeții din Ucraina au fost asigurate:
– hrană
– produse de igienă
– medicamente
– consiliere/suport
– activități de menaj
Totodată, Fundația Nicoleta oferă sprijin prin cazare și activități de suport (indrumare pentru integrare socială, comunicarea cu autoritățile prin traducator, gasirea unui loc de muncă, etc.) pentru câteva familii care s-au decis să se stabilească în România.

Fundația Nicoleta are posibilitatea să asigure acest sprijin cetățenilor ucraineni, prin imobilul închiriat pentru dezvoltarea serviciului social (casa de tip familial) și prin echipa formată din persoane specializate, pentru a fi cât mai aproape de nevoile persoanelor aflate în dificultate.
Din data de 27 februarie până în prezent, casa a fost locul în care zeci de ucraineni aflați în tranzit și-au găsit refugiul.
Imobilul are o capacitate de cazare de 20 locuri,iar cheltuielile lunare sunt de 2900 euro-chiria imobilului și aproximativ 4000 lei/lună utilitățile (gaz, curent, apa, produse de curățenie).

De la începutul perioadei de criză, Fundația Nicoleta, a sprijinit cetățenii ucraineni și colaborează în permanență cu autoritățile publice, în special cu Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Sibiu, precum și, cu Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Sibiu, pentru o cât mai bună transparență.

Având în vedere cele prezentate, precum și, numarul mare de solicitări din partea autorităților vă invităm să ne fiți alături in acest demers umanitar.
Va multumim.

Proiect ”Sprijin pentru persoanele vulnerabile în contextul epidemiei COVID 19”

Perioada proiectului: august 2020- februarie 2021 .
Parteneri: Fundația Nicoleta, Ministerul Muncii si Justiției Sociale, Primăria Comunei Orlat, Primăria Orașului Tălmaciu, Primăria Comunei Sadu.
Scopul proiectului creșterea calității vieții și combaterea situațiilor de risc și excluziune socială pentru minim 300 persoane vârstnice și persoane cu dizabilități, în contextul pandemiei COVID19
Beneficiarii proiectului: au fost persoane vârstnice și/sau persoane cu dizabilități, care se află în imposibilitatea de a-și asigura singure necesarul de alimente de bază și/sau se află în alte situații de urgență sau de necesitate.
Localitățiile în care s-a desfășurat activitatea proiectului: Sadu, Orlat, Tălmaciu/Tălmăcel.
Personalul Fundației Nicoleta: asistenți sociali și voluntari.
Rezultate obţinute în perioada august 2020 – februarie 2021:
Identificarea a 300 persoane vulnerabile (persoane vârstnice sau persoane cu dizabilități și facilitarea procedurilor de înregistrare a acestora, efectuarea de anchete sociale inițiale, plan de intervenție individual.
Monitorizarea periodică, a persoanelor vulnerabile sprijinite, în funcție de planul de intervenție realizat, furnizarea de materiale sanitare de protecție, precum și referirea acestora, dacă este cazul, către servicii sociale sau medicale de specialitate în funcție de nevoia identificată.
Constituirea la nivel comunitar a unei rețele de persoane resursă, care vor constitui un sprijin pentru monitorizarea și sprijinul persoanelor vulnerabile din comunitate.

Proiect ”Pachete cu alimente”

Perioada proiectului: decembrie 2020- februarie 2021 .
Parteneri: Fundația Nicoleta, Societatea Națională de Gaze Naturale ROMGAZ S.A., Primăria Comunei Orlat, Primăria Orașului Tălmaciu, Primăria Comunei Sadu.
Scopul proiectului a fost de prevenirea și depășirea unor situații de dificultate, vulnerabilitate sau dependență în scopul păstrării autonomiei.
Personalul Fundației Nicoleta: asistenți sociali și voluntari.
Rezultate obţinute în perioada decembrie 2020 – februarie 2021: 90 de pachete cu alimente, fiecare pachet având o valoare de 250 lei, dăruite persoanelor vulnerabilie aflate in situatie de sărăcie.

VREI SĂ TE IMPLICI ȘI TU?